Äkta bekräftelse

Burrr. Jag måste bo i en riktig kallhåla, -15 just nu. Lite skillnad mot de +35 jag haft i 6 månader :P
Men otroligt fint istället!

Uppe med tuppen imorse, vet inte om man ska reagera mest på att jag vaknade 8 timmar tidigare idag eller sov 8 timmar längre igår :P Fy skämms dygnarn!
Tog bussen upp med bror och fikade med honom innan jag gick och träffade studievägledaren. Efter 15 minuter var papper påskrivna och klara. Jag börjar plugga igen med start 10 Januari beräknad vara klar i början på Maj. 
Känns otroligt skönt, har hela tiden haft det i bakhuvet gnagandes om hur jag skulle göra med det, men att det skulle vara så enkelt trodde jag inte. Detta var en av de största orsakerna till att jag bestämde mig för att ta ett uppehåll från mitt säsongsliv och komma hem några månader. Att göra färdigt allt som jag inte gjorde klart innan jag åkte härifrån. Känns som jag gjort rätt val!
Även om det tär lite att jag inte kommer jobba i mitt kära Åre i vinter så kommer jag ju nu kunna vara där hur mycket jag vill ändå med fakta i handen! :) Perfekt!
Efter att jag varit på Hjalmar var jag upp på ams som tydligen sökt mig med ljus och lykta och berättade att jag fortfarande lever och sysselsätter mig mer än väl! Dom var nöjda så var jag. Hann även med att hälsa på Mia innan mamma hämtade mig och vi åkte hem och tog en promenad med hundarna. Efter det har jag hunnit med att ta 2 promenader till, man känner då att man lever när det är svinigtkallt och det rensar tankarna otroligt bra! :P

Nu sitter jag och förundras över hur vissa människor beter sig. Men ska jag ägna min energi åt det så lär jag nog ha det jag gör. Kan ta det en annan dag när jag inte är på så bra humör =)

 

Bekräftelse, suktaren efter bekräftelse!
Men vem vill inte ha bekräftelse? Bekräftelse på att det man gjort är bra, att man är bra.
Att de närmaste älskar en och föralltid kommer att göra det.
Klart det är kul och klart man vill ha det. Men man behöver ju inte tvinga fram det. Vill ju att det ska vara äkta!
Cypern var bra! För att lära sig att man kan stå på egna ben, att inte hela tiden behöva ha en person som talar om hur bra och underbar du är. Där fick man respons när man verkligen var värd det, inte i onödan! Så det egentligen ska vara.
Svenskar är otroligt fixerade av det, kanske även en av orsakerna till att ett av Sveriges mest sedda tv-program just nu är "ung och bortskämd".
För får du hela tiden höra hur bra du är, sänks kraven och tillslut har du ingen skyldighet, för även om du inte gör någonting får du ändå höra hur otroligt bra du är. Alla älskar dig ju ändå, så varför lyfta ett finger?
Försökte få lite idag men lyckades inte riktigt, slog snarare tvärstopp.
Men att inte få någon respons alls kan ibland vara den bästa responsen!

Den lilla staden fick knappast ett farväl
När andra nöjde sig sprang hon iväg
Hennes ord var ett laddat gevär
Och hon sköt på framtida besvär
Hon hade guld nog att bygga ett berg
Men lilla rosen hon saknade färg
Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor

Calendario!

Sitter här och är frustrerad, frustrerad över att vilja så mycke men inte veta hur och när. Framförallt NÄR! 

Vad har jag hunnit med sen jag sist skrev? Den 9-onde fyllde ju pappa femfemma;) Så vi firade honom med att gå ut och äta han, jag, mamma och bror. En middag med mycket skratt, knasfamiljen men det är de som är charmigt med oss! När vi kom hem fick han tårta och presenter:) Tror han var ganska nöjd faktiskt!
Dagen efter tog jag och åkte till Östersund och hälsade på, fikade, myste, höll även på att gå i tusen bitar ett tag där under loppet av 24 timmar. Östersundsbor är inte riktigt kloka helt enkelt ;)
Var kvar i staden tills på fredagen då jag tog bussen upp till Dorotea till familjen Wisniewski:) Mycket trevlig helg, så kul att träffa hela Erics familj igen eftersom det var så längesen jag var där senast så blev det mycket prat om vad som hänt sen sist och hur planerna nu är :P Blev bjuden på en 3-rätters middag som pappan i huset lagat, bestående av förrätt; currysoppa med annanas och räkgrillspett till. Varmrätt; Havsborre, massa goda såser, kycklinggryta och fläskfile! Sist men inte minst chokladmousse som efterrätt!
Mätta och belåtna gled vi över till rinnande föda och det blev allt från tyskbrännvinsglögg, öl, vin, till mummelman! En väldig röra som satte sina spår efter ett tag och jag var tvungen att nanna:P
Vaknade lite halvt mörbultad där någongång mitt på dagen och det var bara att sätta sig i bilen för att fylla på förrådet igen med Holger och Olli på varsin sida om mig kunde det inte bli annat än galet:P
Vi åkte hem, vilade lite, sen började vi om igen lagom där till 4 nångång;P Vid 11 satte jag, Sarah, Erik och Eric oss i bastun! Fick äntligen känna på lite tropisk värme igen haha!
Jag stannade i Dorotea tills idag då jag liftade med Erik och Sarah tillbaka eftersom de ändå skulle förbi Strömsund! Lagom till dess så kom pappa upp och hämtade mig för att åka ner till mormor och morfar för att fira pappa och morfar på deras dag! Och jag fick äntligen min efterlängtade grillning:D MUMMS!
Hann med att träffa moster också och ta en promenad i Storfinnforsen!
Så nu var jag hemma igen och kan pusta ut en aning.


Funderar på hur jag ska lägga upp denna vecka, trodde den skulle bli lugn men verkar som jag även kommer kunna fylla denna.
Jag planerar och planerar men det är nog mest folk som planerar åt mig har jag upptäckt.
Sen jag kom hem, för exakt 3 veckor sen, har jag ungefär totalt varit hemma 2 hela dagar!
På torsdag vet jag till 100% att jag ska vara hemma hos Louise med mina blivande kompanjoner, de tre musketörerna M-en har funnit varandra igen :D Känns otroligt bra! En av orsakerna till att jag inte kommer vilja lämna Strömsund på ett tag.
Fredag blir det nog stan som det ser ut med utgång, stannar nog där tills Lördag :) Men åker hem på förmiddagen för på kvällen är vi bjudna hela familjen på middag hos Per, jag undrar vad det blir denna gång? Sist var det gåslever och andra exklusiva rätter, men otroligt kul att få komma på middag till en av Sveriges, Europas bästa kockar!
Ska hinna med en vinkväll hade jag tänkt med Eriksson också den här veckan eftersom hon fyllt 20 år:D
Söndag fyller morfar 88 år så då blir det kalas i Storfinn:D


Märks det att jag inte äger en kalender eller? haha!
Bloggen får agera det tills jag hittat en passande! ;)
Imorgon fyller min älskade mormor 87 år, sänder iväg det största grattis jag kan till henne och nannar kudden!

Puss.

Helgen!

Idag har jag verkligen saknat Cypern. Jag saknar vårt kalla golv och Emma! Sådana här dagar vill man helst slippa men det hade känts så mycket enklare med Emma, morsan brevid mig på det vita kalla golvet, med ångest men med otroligt roliga konversationer som gör att den svåraste dagen går att ta sig igenom.


Sitter hemma i soffan med Cherie som breder ut sig över en större del av soffan än jag:P Ändå rätt skönt att vara hemma även om större delen av dagen har tillbringats i just soffan. Bli lite uppassad mitt i eländet, pappa har lagat hamburgare till mig och mamma bjöd på tårta. Min helg har varit mycket bra. Mysig framförallt. 
Var i Östersund från torsdag till igår hos Elinor! Blev 3-dagars utgång helt impulsivt för mig och Pelli. Mycket trevligt! På torsdan när jag kom dit var vi först ute på stan och inhandlade det sista till halloween sen släpade jag med Elinor för att äta min första kebab på 7 månader, efterlängtat. Var ute och gick en sväng på kvällen, sen gick vi och mötte upp Eddie för att gå på G3 och senare New York. Lugn men trevlig kväll. På fredan var det meningen att jag skulle åka hem till Strömsund men med lite övertalning stannade jag kvar. Jag och Elinor tog en runda till på stan och sedan mötte Robin upp oss för att äta pizza på grande:) (även det efterlängtat) Josse kom och gjorde oss sällskap i några timmar. Efter att Josse åkt tog jag och Elinor och sprättade en cider och kikade på Idol. Gick på Goa runt 12 och satte oss för att ta en öl med Veronica. Ta ikapp lite tid:) Eddie spelade musik och Charlie stod i baren. Vi fick senare påhälsning av några norskar som hamnat lite fel, dom hade åkt med en pensionärs buss från Norge för att gå på Lasse Stefans men inte hittat dit så dom hamnade där istället men inga sura miner där för det:P
Igår var det meningen jag skulle följa med på hundutställning men orkade inte så kikade på Sunes Sommar istället och vila mig lite för att orka kvällen i Strömsund. Efter mycket om och men var vi hemma i Strömsund igen och vi började fixa oss. Efter att i 30 minuter försökt få i linserna, halvmeter längre hår tack vare Elinor, lite blod och puder så blev jag och Elinor tillslut 2 mycket stiliga vampyrtvillingar. Nöjda kom Sara och Robin och hämtade oss och vi åkte till Eriksson för att förfesta, gick efter någon timme till Jennifer där hon Erik och Josse var. Hade grymt kul och efter ytterligare någon timme begav vi oss till folkan. Där någonstans tog min mysiga och trevliga helg slut. Lika bra. Man ska inte komma hem och tro att man är nån övermänniska som klarar att hälla i sig stora mängder alkoholhaltiga drycker och fortfarande stå pall. Inget mer med det. Bror, mamma och pappa hämtade upp mig efter 2 och jag och Andreas satt hela vägen hem och klagade på allt som fanns att klaga på.
Vaknade upp imorse och kunde inte ens se, bland det värsta jag har varit med om. För där mitt i allt klagande så hade jag glömt att ta ur linserna och nu var smärtgränsen nådd. Jag har gått runt med blodsprängda ögon hela dagen och inte förren nu har dom blivit någorlunda normala igen. Skyller även mitt soffläge på det.
Nu ska jag fortsätta kika på naturprogram på tv-n med älgar och tycka lite synd om mig själv innan jag kan få min skönhetssömn som lär behövas.

Nattinatti!



Du kommer alltid betyda någonting och det kommer alltid göra lite ont att träffa dig även om det är längesen. Men det känns bra att veta att det blev till det bästa. Du och jag förblir alltid ett bra minne!

Sista dagen i mitt Cypern. Lite småmärklig och omtumlande!

Jag gick från att gå i sand i 26 grader till att traska i snö i minusgrader!


Det var en riktig omställning kan man säga och sista dagen i Napa var verkligen omtumlande!
Jag hade bestämt mig för att åka till Limassol innan jag åkte hem, eftersom jag och mamma varit där på min födelsedag och jag gillade det verkligen! Limassol ligger ca 3 timmar från Aiya Napa! Så tänkte att jag tar en liten tripp för mig själv dit sista dagen. Hoppade på bussen tidigt på morgonen. Eftersom bussförbindelserna inte är dom bästa så var jag tvungen att byta buss, efter halva vägen, i Larnaca. När jag satt där på bussen undrade jag om jag verkligen hamnat rätt, för det första så körde han på massa smågator som bussen knappt tog sig fram på, för det andra så skumpade det värre än jag vet inte vad! Allt var som tagit ur en scen i sällskapsresan! Brännarn skulle vart med kände jag där;) När jag efter många om och men tagit mig fram så strosade jag runt där ett tag, köpte min sista frappe på ett litet sött fik och handlade lite små souvenirer både till mig själv och till nära och kära hemma:) Tillslut gick jag in till slottet som ligger alldeles i början på gamlastaden. Ett jätte gammalt slott som turister kan gå in och titta i. Kommer på att när jag ändå är där så kan jag ju passa på att låna deras toa. Kliver in på toan och drar för haspen och när jag väl ska ut så går inte dörren att öppna! Sitter som berg, en trädörr med järnbeslag större än kungens, inte ens ett fönster utan det enda som finns är en liten ventil på ena väggen. När de gått sisådär 10 minuter börjar jag banka på den och skrika efter hjälp men inte ett ljud utanför! Efter att gett den en riktig karatespark sätter jag mig ner och med händerna darrande som asplöv så försöker jag få igång mobilen, men icke, batteriet hade jag pratat upp med mamma en halvtimme tidigare. Tillslut när jag gett upp allt med att sparka och skrika och sitter där på golvet så går dörren helt plötsligt upp av sig själv! Mycket märkligt. Utanför står en kille på andra sidan gallret till slottet som hade hört mig ända in på hans affär och frågar om det är okej med mig, han hade även ringt in till slottspersonalen som kom och mötte mig. Bad dom checka till toan eftersom jag suttit inlåst där i över 20 minuter och sen fortsatte jag! Man tänker ju alltid det värsta när man hamnar i situationer som den där, iallafall jag, i skallen rörde sig tankar som att jag skulle missa flyget och rent av svälta ihjäl på den förbaskade slottstoan. När jag väl lugnat mig gick jag vidare mot fruktmarknaden som fanns i en stor lokal längre in på gatan, gick in för att köpa cypriotiska bananer (smakar godis skumbananer) men den snälle killen som skulle ta betalt ville inte ha några pengar "On the house" sa han och skrattade och jag tackade snällt och gick vidare!
Gick runt ett hörn och krockar nästan med en kille, sa ursäkta på grekiska, killen säger det tillbaka och fortsätter prata på grekiska. Tyckte jag kände igen vad han sa men tänkte att jag kunde inte hört rätt, frågar honom på engelska vad han sa, killen som är i 35 års åldern fortsätter babbla på grekiska och när jag vänder mig om för att gå så tar han tag i min handled och säger sex? skrattandes. Jag som lärt mig de flesta svärord på grekiska tänkte att jag äntligen fick använding av dom nu och var tänkt att dra allihopa i en enda mening men vände mig istället om och gick. Sådana ska man inte slösa energi på och vem vet vad idioten kan göra om jag ställer mig och skriker åt honom på grekiska även om, som detta nu var mitt på ljusa dagen och dessutom på en gata full med turister!
Vad kan man dra för slutsats? Ja antingen att Cyprioter inte vet hur man drar en raggningsreplik utan går helt enkelt rakt på sak eller att även dom kan vara sliskiga. Men har faktiskt aldrig varit med om något liknande på Cypern innan. Cyprioter är egentligen väldigt försíktiga med vad dom säger och inte alls lika sliskiga som i vissa andra länder. Har egentligen varit ute för mycket mer konstiga kommentarer från typer i Sverige än här! Men nån gång ska väl va den första! Jag fortsatte helt enkelt min tripp, var in och kikade i Ayia Napa kyrkan som ligger mitt på torget, köpte lite mer saker till dom där hemma och sen satte jag mig, efter några timmar, för att vänta på bussen. Träffade några söta gamla grekiska gubbar som satt vid bussstationen, dom bjöd mig på massa vindruvor och pratade om allt möjligt! Frågade om Sverige och snön, om vad jag tyckte om Cypern och jag svarade dem mer än gärna. Dom gjorde helt enkelt upp för denna idiotiska kille som jag träffat innan! Hade dom varit yngre hade dom gift sig med mig sa dom innan jag hoppade på bussen tillbaka till Ayia Napa!:P Kom hem i tid till att gå ner på jobbet och säga hej då till chefen, lämnade även nycklarna till lägenheten till honom. Letade efter Sabiki som inte var där dagen innan och träffade på resten av personalen. Jag sa hej då till alla och fick massa kindpussar. Herr Ante gav mig en puss på kinden och sa att han mer än gärna vill se mig där även nästa säsong! (Hoppades på att detta spädde vatten på kranen för "någon";) haha. Hittade tillsist Sabiki och gav henne en liten present eller till hennes son och tackade för allt roligt som jag och hon har haft, när jag såg att hon fick tårar i ögonen sa jag hej då. Så med en tår i ögat lämnade jag Adams Beach Hotel.
Gick hem till lägenheten och började packa ihop även den, kändes konstigt att vara där själv. Malin åkte ju hem dagen innan. Hon hade packat ihop nästan hela lägenheten i påsar så det var bara att slänga det mesta och gå igenom mina saker. Vid halv 12 kom Dimitri förbi för att säga hej då och hjälpa mig lite, han hade med sig 2 presenter den första var en nalle eller en rosa gris som det stod "I love you" på, som vänner tillade han. Daksi svarade jag :P Haha. Den andra presenten var en liten absolut vodka flaska som vi öppnade på studs för att jag skulle lugna mina uppstressade nerver. Så det blev några groggar på absoluten och ananas juice, innan vi tillslut delade på en taxi in till Napa för en sista utekväll med Elin, Mimmi, Malin och Ludde:) När vi hittat en taxi så ville Dimitri först till sin lägenhet för att hämta några saker! Taxi Chauffören frågar vart ska ni?? "To toga toga" svarade Dimitri! (Toga toga är även en stripp klubb men för att taxi Chaufförerna ska veta vart dom bor säger dom alltid toga toga eftersom de bor i lägenheterna bakom) Do you have tickets? Frågar taxichauffören och ser frågande ut på mig och D! Höll på att skratta ihjäl oss. Tror han skämdes lite denna gubbe också när vi förklarade att vi inte hade några planer på att gå på strippklubb:P
Hamnade tillslut på mysiga irländskapuben Paddys, som så många gånger förr, där Ludde jobbar. Jag satt där ett tag tills Mimmi, Elin och Malin dök upp. Ludde undrade om jag skulle sjunga med honom! Jag satt och tittade lite på låtar i hans pärm och hittade "Let it be" men visste inte riktigt om jag vågade. När väl Mimmi kom bestämde vi oss för att gå upp tillsammans och sjunga med Ludde. Efter mycket velande om vilken låt vi skulle ta så valde vi tillslut Let it be med Beatles! Gick bra och var riktigt roligt!=) Nöjda var vi båda 2!
Kvällen fortsatte mot Bedrock och senare trogna Castle, tillsist så gick vi på Starskys. Blev några drinkar på varje ställe och lite dans men även denna kväll tog slut och jag var tvungen att säga hej då till mina kapparis tjejer och Ludde. Tårarna rann ner för kinderna när jag gick från Starskys, men konstigt vore det väl annars. Att lämna folk som man varit med under 6 månader ska inte vara lätt. Så enkelt är det!
Dimitri som lovat att hjälpa mig med det sista kom och mötte mig och vi delade en taxi tillbaka, åt och städade lite. Jag la mig för att vila en timme och när jag vaknade var kl 7 och allt var nästan klart så gjorde det sista och gick ner till hotellets ingång för att vänta på min transfer! Kändes konstigt att lämna allting, för det där var faktiskt mitt hem under 6 månader. Allt jag visste om just då. Man byggde liksom upp en trygghet där med allt och alla och det kändes nästan mer skrämmande att åka hem eftersom man inte varit hemma på ett halvår än att stanna kvar. Jag stod tillslut där och skulle checka in mina tunga kilos väskor på Larnaca flygplats. Från Cypern-Belgrad och Belgrad-Arlanda gick det bra att checka in över 50 kilo packning men på Arlanda var det lite klurigare när jag skulle flyga till Östersund men inchecknings gubbarna var snälla och bad mig bara packa om så inte bagaget vägde mer än 32 kilo. Vägde även handbagage väskan och även den vägde på tok för mycket, (kunde man tydligt se på båda väskorna eftersom alla handtagen var åt helvete som bagagekillen uttryckte det:P), 17,5 kg landade den på så med datorn blev det väl närmare 55 kg. Jajajaj.. småsaker, jag kom ju hem med allting och utan att betala ett öre i övervikt:P
Landade kl 20.00 på Frösön och möttes där av mamma och pappa, som knappt kände igen mig! Härligt att få känna på friskluft men kallt var det! På arlanda när jag gick ut för första gången på ett halvår och fick känna på svensk luft gjorde det nästan ont det första andetaget:P Precis nästan som jag trodde, som att ta en minttablett:P
Saknaden av Cypern försvann i ett litet kick och känslan av att äntligen vara hemma tog över! Hemma i sköna älskade Norrland med min familj och mina vänner! Mycket bra känsla!



Norrland baby!


RSS 2.0